קול פעמונים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp

הבית שעיצבה מורן גוזלי משלב מידה נכונה ומדויקת של אלגנטיות, הקפדה על פרטים ושימוש מרגש בחומריות מגוונת. בית מידות בלב ירושלים >>

צילום: מושי גיטליס

דופלקס (300 מ"ר) בפרויקט יוקרתי בירושלים הממוקם על צלע הר ומשקיף אל נוף הררי ופסטורלי, נרכש על ידי איש ציבור ידוע, שביקש להתאים את התכנון לאורח חייו. בני המשפחה הם זוג בשנות ה-50 לחייהם עם שלושה נערים בוגרים. על העיצוב ואדריכלות הפנים הייתה אמונה המעצבת מורן גוזלי שנבחרה לתכנן את הפרויקט בהתאם לצרכי המשפחה ולהפוך אותו לבית חלומותיהם. פנים הדירה נהרס מן היסוד על מנת ליצור מעטפת חדשה שתתאים לתכנון החדש.

עושר חומרי  

תפיסת העיצוב של גוזלי מתבססת על שימוש בחומרים טבעיים מול חומרים טרנדיים ומתועשים.

הירידה לפרטים מאפשרת לה למצוא את הנוסחה לחיבור הנכון בין החומרים השונים והפרטים שיחד יוצרים מפגש אולטימטיבי ויצירה מרגשת על-זמנית.

נעשה שימוש בפליז, בעץ ובחומרים טבעיים. הבחירה נערכה במטרה ליצור עיצוב מודרני חם ומדויק, וליצור חלל שלם, אחיד והרמוני, שמתפקד כמערכת רציפה מסונכרנת אחת, הן ברמה הפונקציונאלית והן מבחינה עיצובית. לשולחן הסלון נבחרה אבן טבעית מסוג אמפרדור, ובחללי הרחצה עץ מגוון ואריחי אבן טבעית משני סוגים – קלקטה ונרו מרקווינה. בדים טבעיים וסוגי עור חוזרים גם בריהוט ובחיפויים שונים. בגוף התאורה המרשים שממוקם מעל לאי המטבח, שעוצב במיוחד לדירה הזאת, ניתן להבחין ברצועות עור שיורדות מהתקרה.

 

 

הפליז עומד במרכז

במעלה המדרגות, מחיצת פליז מתקרה ועד רצפה בהזמנה אישית. המחיצה הייחודית הורכבה ללא ריתוכים, עם חיבורים נסתרים לקבלת מראה אלגנטי. למרות משקלה הרב, הנראות של המחיצה קלילה ומינימליסטית וזאת בזכות דקיקות החומר והאיזון בתכנון העיצובי. המעקה של גרם המדרגות המחברות בין שני המפלסים, מקביל למחיצה, בנוי ממוטות מינימליסטים שנראים כמיתרים. על גבי חיפוי הנגרות שממול למחיצה, בקומה השנייה, פסי פליז בולטים, שיוצרים חלוקות בדיוק באותם מקצבים ומידות של המחיצה, אלמנט שמדגיש קונטרסט מעניין בין חלול למלא. החיפוי עוטף את חלל המסדרון משני צדדיו. צד אחד פונה לחלל הציבורי ומתחבר לארון ויטרינה מפרופילי פליז מדוקקים עם זכוכית מושחרת בדלתות הארון, ומדפי זכוכית תחומים במסגרות אלומיניום שחורות בחלקו הפנימי. כדי ליצור חזית אחידה ומרשימה גריל המיזוג חופה בפלטת פליז מחורצת בהזמנה אישית. בצידו השני של המסדרון, שפונה לאזור הפרטי, מוסתרים ארון החשמל, מערכות אודיאו, וידאו ויחידות מיזוג בקו ישר עם כיסוי מלא ואינטגרלי של כל המערכות.

חללי הבית

מבואת הכניסה

הכניסה בקומת הקרקע מובילה אל לובי שמשמש כחלל אירוח, בו ניתן לערוך פגישות מבלי להפריע לשאר דיירי הבית. בקומת הכניסה ממוקמים ספריה, שולחן עבודה, מטבחון וחדר שירותים – למעשה כל מה נדרש לחלל אירוח אינטימי, לעבודה. [ולעבודה? או לעבודה?]

ציר הבית המרכזי

הקומה הראשית ממוקמת במפלס השני ומתפקדת כציר המרכזי בבית, המשלב בין חללים ציבוריים ופרטיים. תכנון מחיצת הפליז במעלה המדרגות מאפשר חדירה של אור טבעי שיוצר משחקי צללים מרהיבים שמשתנים לאורך היום, בהתאם לעוצמת האור ולגוון השמים בחוץ.

 

המרחב הציבורי

המרחב הציבורי תוכנן כחלל פתוח ומרווח, בעוד חדרי השינה והאזורים הפרטיים זכו לאינטימיות מרבית כך שלא ניתן לראותם מהחלל הציבורי, גם כשהדלתות פתוחות. בחדר המאסטר תוכנן קיר המחופה אריחי ענק של גרניט פורצלן במידות 3 מטר על 1.5 מטר, חיפוי מרשים שמשמש כגב המיטה. באותו הקיר תוכננו דלתות כיס שחושפות את חדר הארונות וחלל הרחצה.

המטבח

המטבח תוכנן ועוצב בסגנון מודרני. שני פסים מקבילים בקווים נקיים משלבים בו נימה אלגנטית ומהודקת. המטבח עוצב בגווני עץ אלון ואי רחב ידיים שמשמש כמשטח עבודה ואחסון. החומר שנבחר כמשטח עבודה הוא אבן גרניט טבעית, דומיננטית. הגוון הכהה של המטבח עומד בקונטרסט לריצוף הבהיר של הבית, ומדגיש בכך מראה מודרני ועכשווי.

הוסף למועדפים שלי הסר מהמועדפים שלי

עוד ב-design

ראיון עם גב' מיסוני- מעצבת MISSONI HOME

מאת: Sivan

מחפשים השראה?

מאת: אורי סלע

הניוזלטר של top

להתעדכן לפני כולם בכל מה שקשור לחיים הטובים: קולינריה, מלונות, תכשיטים ועוד.

©All Rights Reserved to top members 2020